Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Claire Danes fick nyligen en Emmy för sin rollprestation i "Homeland".

Claire Danes fick nyligen en Emmy för sin rollprestation i ”Homeland”.

En prisbelönt TV-serie, svenskarnas klädvanor och en efterlängtad comeback. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

TV: TERRORISTJAKTEN FORTSÄTTER
Häromdagen fick Claire Danes en Emmy för sin roll som agenten Carrie Mathison i terroristserien ”Homeland”. Och på måndag börjar lägligt nog den tredje säsongen sändas på SVT1. Popcorn, soffa, kör!

TV: SVENSKEN SYNAS I SÖMMARNA
I SVT2-programmet ”Von Svenssons kläder” ska programledarna Karin Winther och Niklas Källner studera svenskarnas klädvanor och djupdyka i våra garderober. 2 oktober drar det hela igång, så göm undan allt det där noppiga och trasiga som du inte vill att någon ska se att du hasar runt i hemma i lägenheten…

Karin Winther och Niklas Källner undersöker svenskarnas klädvanor.

Karin Winther och Niklas Källner undersöker svenskarnas klädvanor.

MUSIK: EFTERLÄNGTAD COMEBACK
En av årets mest efterlängtade skivor är kanadensiska Arcade Fires nya album. Nu kommer den ju tyvärr inte förrän i slutet av oktober, så till dess kikar vi på videon till den nästan åtta minuter långa singeln ”Reflektor”. Lyssna noga så hör ni David Bowie sjunga lite kör på slutet också.

TV: MER MINDY (OCH JAMES FRANCO!)
Om ni inte redan ser på – och därmed älskar – smarta och knasiga ”The Mindy Project” så är det dags att ni  kommer ifatt och hänger med. Säsong två av serien har just brakat igång och som extra grädde på moset gästar James Franco de första avsnitten. Yay!

MUSIK: MELODISK SYSKONKÄRLEK
Systertrion Haim släpper äntligen sin debutskiva, full av radiovänliga melodier och stora Los Angeles-soliga refränger, men även en del svärta för den som vill skrapa på ytan. Det här är en av de skivor du kommer att spela mest i höst!

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar