Annons

Annons

Versace for H&M – redaktionens favoriter
Annons


Versace for H&M lanseras torsdag den 17 november 2011 kl. 10:00.

Versace for H&M lanseras torsdag den 17 november 2011 kl. 10:00.

Idag (17/11) kl. 10:00 släpps det omtalade designsamarbetet Versace for H&M i utvalda butiker och online. Kollektionen, som är allt annat än minimalistisk och till stor del består av glammiga klänningar, är nog enligt många lite svårburen på våra nordliga breddgrader. Delar av CHICs redaktion berättar här vad de tycker om kollektionen och tipsar om några av sina personliga favoriter.

Fler och större bilder:

BILDSPEL: Versace for H&M – damkollektionen
BILDSPEL: Versace for H&M – herrkollektionen
BILDSPEL: Versace for H&M – accessoarerna

Versace for H&M - Charlotta Flinkenbergs favoriter.

Versace for H&M - Charlotta Flinkenbergs favoriter.

Charlotta Flinkenberg, chefredaktör:

– Ett plus till H&M för att de skakat fram en så pass välkänd aktör att göra designsamarbete med. Alla, inklusive din modeanalfabet till morfar, känner till märket Versace. Nackdelen är väl att majoriteten av plaggen i ärlighetens namn är rätt fula. Och helfel för vårt klimat. Det är mycket spacklad Miami-tant över flera av de neongrälla fodralen och vissa av kläderna signalerar “nyrik ryska som ändå ser billig ut”. Men flera av skinnplaggen är riktigt sexiga, en genre Versace behärskar väl. Och de glammiga accessoarerna kommer säkert flera unga tjejer att köa till eftersom de ligger på en överkomlig prisnivå.

 • Skinnklänning med nitar, 2 499 kr. – Typiskt, ikoniskt Versace-plagg med lite forntida italiensk krigare-känsla. Ett av de dyrare plaggen i kollektionen men också något som håller i flera år som en riktig statement-klänning.
 • Rosa herrkavaj, 1 299 kr. – Finns även byxor till (som jag inte tror passar mina kurvor dock). Snygg till jeans och brogues-skor. Och vilket fint foder!
 • Lacksandaletter av skinn, 999 kr. – Vackert utskuren modell som är feminin och ger snygg form åt foten. En lightversion av de där svängda detaljerna Versace haft på sina platåskor i huvudkollektionen de senaste åren.
 • Fuskpälsväst, 599 kr. – Lite kitschig och kul S/M-känsla med bältesremmarna framtil. Bra att den skapar en timglassilhuett vilket såna här västar sällan gör.
 • Sidenscarf, 299 kr. – Skaffa rätt Pantertanter-stuk med den här härliga scarfen med palmmotiv. Prisvärd för att vara i äkta siden.
Versace for H&M - Hulda Anderssons favoriter.

Versace for H&M - Hulda Anderssons favoriter.

Hulda Andersson, modechef:

– Kollektionen som helhet är den svagaste av H&M’s samarbeten tycker jag. Visst andas det verkligen Versace även om det är den mer svårburna delarna av Versace som oftare syns på lyxiga badorter än på Milanos gator. Versacevisningarna i Milano är för mig ofta signifikant med feminin elegans (bortsett från vissa kollektioner) med vackra feminina starka modeller, vackra klänningar som framhäver kvinnokroppen på bästa sätt, vilket är något jag saknar i kollektionen. Jag har gillat många av de tidigare samarbetena som H&M gjort men det här tror jag i ärlighetens namn inte alls kommer gå hem i stugorna i ett land där Acne-minimalismen har ett starkt fäste. Jag är kluven då jag samtidigt tycker att det är lite härligt för att Donatella bryter mot alla klädregler med sitt “more is more”-uttryck men som sagt de hemska (förlåt H&M) fransklänningarna, palm-leopardmönstrade plaggen och tecno-paljettfodralen kommer nog hänga kvar på sina galgar. Jag har hittat några saker som jag ändå tycker är riktigt bra köp och de bästa ur kollektionen.

 • Gul sidenklänning, 1 799 kr – Solklart för kort i modellen för mig men tycker att det här är ett bra köp för den som kan bära upp den. Bra färg inför våren då gult kommer att vara en av accentfärgerna vi kommer se mer av.
 • Svart sidenklänning, 1 299 kr. – Den lilla svarta med fina detaljer. Är osäker dock om längden funkar som businessklänning men annars ett riktigt bra köp.
 • Sidenbustier, 999 kr. – Fint mönster och har en fin feminin passform. Perfekt till svart smoking och stilettpumps, varför inte på nyår? Klar favorit!
 • Rosa herrskjorta, 399 kr. – Den här skulle jag klart vilja ha. Snyggt till vardags med svart kofta till på jobbet till gråsvarta jeans och boots. Gillar metalldetaljerna på kragen.
 • Snörkängor i mocka, 1 299 kr.  – De här tror jag kommer att gå först! Väldigt fina och känns helrätt i höst. Superfina!
Versace for H&M - Csilla Vincefi Nees favoriter.

Versace for H&M - Csilla Vincefi Nees favoriter.

Csilla Vincefi Nee, stylist:

– Versacesammarbetet för H&M tycker jag är en av de svagaste. Många av plaggen tror jag fungerar i Sydeuropa men inte norröver där vi är vana vid mörkare och inte så figurskurna plagg. Jag tror att H&M hade vunnit på att släppa denna kollektion till sommaren då fler är sugna på korta färgglada klänningar. Delar av herrkollektionen tycker jag är stark för tjejer och väljer därför mina starkaste favoriter därifrån:

 • Bomberjacka, 999 kr.
 • Nitbestrött linne, 299 kr.
 • Keps, 199 kr.

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar