Annons

Annons

Victoria Silvstedt: ”Så lyckades jag i modellbranschen”
Annons


Victoria Silvstedt på omslaget av Playboy 1997 och i en kampanj för Guess 1998.

Victoria Silvstedt på omslaget av Playboy 1997 och i en kampanj för Guess 1998.

Playboy och Guess-kampanjerna tog Victoria Silvstedt ”från model to celebrity” som hon själv uttrycker det. Men livet som modell har inte alltid varit en dans på rosor. Exklusivt för CHIC berättar Victoria här hur hon lyckades i den tuffa modellbranschen.

Många unga tjejer idag strävar efter att nå dit där du är, en internationell karriär som modell och skådespelare. Vad var det som gjorde att du lyckades?
– Drivkraften fick jag i tidig ålder genom att jag tävlade i slalom. Jag var fokuserad och målmedveten redan då. Och så höll jag även på mycket med hästar, vilket kräver en del disciplin. Min pappa var väldigt engagerad i oss barn och ville att vi skulle lyckas, kanske sådde han ett frö. Min karriär har inte alltid gått på räls, jag har haft motgångar på vägen. Men även tur – vissa saker har lett till andra uppdrag. Och så har jag begåvats med god intuition, jag är inte så lättlurad. Intuitionen har räddat mig flera gånger, jag menar – it’s a dirty world och i min bransch finns det massor av faror, som droger, folk som vill utnyttja dig och liknande. Jag har sett allt. Allt. Visst var jag också lite naiv i början men jag lärde mig snabbt hur det funkar.

Vilka motgångar syftar du på?
– När jag åkte till Paris för att jobba som modell då jag var 17-18 år. Det blev verkligen en kalldusch. Alla hade åsikter om mig och inget med mitt utseende var bra; jag var för lång, för blond, för muskulös, för fet. Allt var negativt. Just låren hängde många upp sig på, eftersom de var stora efter mina år som utförsåkare. Jag har alltid haft muskulösa ben även om jag varit smal i övrigt. Agenterna blev nervösa och sa: ”Oj, du får inte gå i trappor så att de blir ännu större, ta det bara lugnt”. Och så ville de att jag skulle gå ner i vikt. Så allt jag hade lärt mig hemifrån var fel i den världen; att träna och äta bra. Men jag lydde deras råd och började banta och när kilona rasade kom uppdragen in. Jag svimmade av näringsbrist en gång när jag stod på en scen för en modelltävling i Istanbul eftersom jag bara hade ätit frukt och grönsaker en längre tid. Jag var otroligt mager, olycklig och vantrivdes. Så när jag fick möjlighet att åka till USA sa jag bara: ”Jag åker direkt!”. Och så fort jag kom dit gick jag upp mina kilon igen och amerikanarna älskade mina kurvor. Jag kände mig hemma och nöjd igen.

Du talar ofta väldigt varmt om USA och betydelsen av att ha slagit igenom där.
– Att lyckas i USA var avgörande för min karriär. Lyckas du med det så kommer allt annat på köpet. Hade jag inte slagit igenom i USA så hade ju ingen vetat vem jag var idag, så är det. Innan jag fick erbjudandet om att göra Playboy och Guess-kampanjen var jag bara en vanlig modell, som många andra, som kämpade på i Europa i mindre sammanhang. Men när jag fick göra detta i USA så lossnade det äntligen. Då gick jag från model to celebrity. Och det är därför jag fick möjlighet att fronta stora TV-produktioner i Europa.

Läs även: Victoria Silvstedt om träning, hälsa och skönhetsingrepp
Läs även: Victoria Silvstedt: ”Min senaste mobilräkning var på 6000 euro”

Victoria SIlvstedt på omslaget av Playboy i juni 1997.

Victoria SIlvstedt på omslaget av Playboy i juni 1997.

Victoria Silvstedt var ansiktet utåt för Guess 1998.

Victoria Silvstedt var ansiktet utåt för Guess 1998.

Av: Charlotta Flinkenberg


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar