Annons

Annons

Victoria’s Secret lägger ner stora delar av företaget

Victoria's Secret har infört ett stort sparpaket och har beslutat att lägga ner stora delar av företaget för att lägga fokus på annat.

Redan förra månaden bekräftade Victoria’s Secret att de slutar sälja sina populära badkläder. Nu går underklädeskedjan dessutom ut med beslutet att de även lägger ner sina kategorier skor, kläder och accessoarer som har sålts i butiker och online världen över.

Annons

I samma veva gör man om moderbolaget Victoria’s Secret. Victoria’s Secret Lingerie, Pink och Victoria’s Secret Beauty är nu tre särskilda företag med eget ledarskap och styrelse. Digitalt kommer man att fortsätta sälja samtliga varumärken på samma hemsida.

victoria's secret fashion show 2017

Victoria’s Secret Fashion Show 2017 skulle kunna påverkas av beslutet.

För att spara ytterligare pengar har man dessutom avslutat utgivningen av den klassiska Victoria’s Secret-katalogen, som skickades ut till amerikanska hushåll tidigare.

Förra kvartalet gick Victoria’s Secrets försäljning om med två procent från föregående år, medan vinsten minskade med sju procent. I och med krisen skriver sajten Fashionista att totalt 290 personer har fått lämna sina tjänster hos företaget. Huruvida årliga Victoria’s Secret Fashion Show kommer att påverkas av företagets resultat är ännu oklart.

Läs även:
9 saker du inte visste om Victoria’s Secret
Nu kan drömjobbet bli ditt hos Victoria’s Secret
Victoria’s Secrets badmode för 2016 får oss att längta till sommaren

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar