Annons

Annons

VIDEO: Agnes ska få Ara på fall i årets tyngsta utmaning
Annons


Ara Abrahamian och Agnes Carlsson tävlar mot varandra.

Den 13 mars gick startskottet för Nike’s kampanj ”Men vs Women”, en global lagtävling där killar och tjejer utmanar varandras lag om vem som springer längst. Kampanjens mål är att inspirera och motivera fler till att börja träna.

I Sverige ställs artisten Agnes Carlsson öga mot öga med brottaren Ara Abrahamian. Under 38 dagar ska de springa så långt som möjligt, och självklart kommer de att behöva så mycket hjälp de kan få! På nikeplus.com kan alla med Nike+* sportkit välja att gå med i antingen Aras eller Agnes lag.

– Jag älskar att träna, har gjort det i hela mitt liv och vill få igång fler tjejer & killar att börja träna. Tävlingsmomentet är bara en kul grej men visst bor det en tävlingsmänniska i mig också, säger Agnes. 

– Löpning är bra motion och alldeles för många ungdomar av idag rör inte på sig. De äter bara chips, godis och spelar TV-spel. Min målsättning är att motivera ungdomar att börja träna, säger Ara.

I den internationella kampanjen ser vi bland andra Zlatan Ibrahimovic, Eva Longoria och Tony Parker:

*Om Nike+
Nike+ är en löparcommunity på internet. Teknologin i Nike+ bygger på ett sensorkit, med en sensor som man placerar i skon (under innersulan) samt en mottagare på sin iPod nano. Överföringen av data sker trådlöst mellan sensor och mottagare. Genom att känna av fotens kontakttid samt acceleration mot underlaget beräknar sensorn distans, tid, fart och kaloriförbrukning, vilket visas på iPoddens display i stora tydliga siffror. Efter träningsrundan eller tävlingen är det bara att plugga in iPodden i datorn och ta fram all information som sensorn i Nike+-skorna tagit in. Informationen kan sedan läggas upp i dagboken på nikeplus.com där löparen kan bevaka sina träningsframsteg.

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar