Annons

Annons

VIDEO: Amanda Jenssen om hjärnspöken och demoner
Annons


Amanda Jenssen är aktuell med singeln "Ghost".

Amanda Jenssen är aktuell med singeln "Ghost".

Sångerskan Amanda Jenssen, 24, har kommit en lång väg sedan ”Idol” 2007, där hon slutade tvåa. I dag släpper hon sin nya singel ”Ghost” och om ungefär en månad släpps hennes tredje album ”Hymns For The Haunted”. Amandas förra skiva ”Happyland” från 2009 belönades med två Grammisar för Årets kvinnliga artist och Årets kompositör, vilket gör henne till en av våra största kvinnliga artister.

– Min nya platta låter annorlunda, men det är inget jag planerat. Jag behövde verkligen de här åren som gått sedan jag slutade turnera med ”Happyland”. Hade jag hastat fram nåt nytt hade det varit som att plocka omogen frukt. Jag insåg att det var läge att vänta tills frukten var mogen. Då plockade jag den, säger Amanda.

Precis som titlarna antyder handlar den nya skivan om spöken.

– Jag bestämmer aldrig på förhand temat för en skiva. Men efter ett tag märkte jag att det fanns en röd tråd, du vet: Jaha, det var en sådan här skiva jag skulle göra. Det handlar om hjärnspöken, demoner jag burit omkring på, men även relationer, och hur de kan fortsätta att hemsöka en, berättar Amanda.

”Ghost” har Amanda skrivit tillsammans med Björn Yttling från bandet Peter Bjorn and John. Låten finns att få tag i på iTunes, Spotify och WiMP. Albumet ”Hymns For The Haunted” släpps den 14 november.

Singeln "Ghost" med Amanda Jenssen.

Albumet "Hymns for the Haunted" med Amanda Jenssen.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Morgan Norman


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar