Annons

Annons

Zara Larsson om hatstormen: ”Jag ville fly från Sverige”
Annons


zara larsson

Zara Larsson fick första mordhotet när hon var 10 år gammal.

Efter att sångerskan och artisten Zara Larsson, aktuell med nya singeln ”Lush life”, kritiserade könsfördelningen i musikakterna på Bråvalla flödade hatet mot den 17-åriga stjärnan. Larsson fick utstå både hot och hat och flera kända personer startade därefter uppropet #BackaZara.

Trots att hon är så pass ung får hon dagligen hot om våldtäkt, misshandel och mord på sina sociala medier. När det var som värst, för några veckor sedan, funderade hon till och med på att lämna Sverige.

– När hatvågen kom var jag på Island och då ville jag aldrig mer åka tillbaka till Stockholm utan i stället slänga mobilen och valla kor, säger hon till Svenska Dagbladet.

Allsång på Skansen

När den värsta hatstormen nu har lagt sig berättar hon att det känns bättre. Samtidigt påpekar hon att de som skriver grova och hotfulla kommentarer glömmer bort att det de sysslar med är olagligt.

– Det handlar ju inte bara om mig utan om alla tjejer som blir nedtystade, kränkta och hotade av anonyma personer. Det mesta kan jag skaka av mig, men den senaste tiden har det varit tusentals som spyr ur sig elaka kommentarer, säger hon.

Redan som 10-åring fick Zara ta emot sitt första mordhot då hon vann musiktävlingen ”Talang”. Ett brev skickades då hem till hennes familj med orden ”jag ska döda dig”.

– Jag är glad att mamma och pappa inte sa något då, det bevisar bara att det finns sjuka människor, säger hon till Svenska Dagbladet.

Läs även:
9 citat från Zara Larsson som gör att vi älskar henne ännu mer
CHIC-galan 2015: Rösta på Årets Chicaste Celebritet
De är årets sommarpratare 2015 – hela listan!

Allsång på Skansen

Av: Malin Ny Foto: Stella pictures Källa: Svenska Dagbladet


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar